Praděd

07.05.2014 19:36

Pobyt na Pradědu

    Na konci dubna jsme v projektu Globální svět nás spojuje odjeli na třídenní pobyt na Praděd do hotelu Figura. První den jsme měli volný, až večer jsme měli setkání, při kterém jsme prezentovali videa z minulého pobytu na Dlouhých Stráních. Dostali jsme pokyny k dalšímu dni a měli jsme volný program.

Druhý den jsme se vydali na Praděd. Předpověď počasí byla celkem příznivá, pršet mělo až k večeru. Takže jsme ihned po snídani vyrazili. V polovině cesty nás už bolely nohy, proto jsme si dali krátkou pauzu na občerstvení. Po zaslouženém odpočinku jsme opět vyrazili. Cestou jsme si postavili sněhuláka ze zbytku sněhu a zaplachtili ve větru. Po příchodu na nejvyšší horu Jeseníků, na Praděd, jsme natočili další reportáže a užili jsme si spousty legrace. Podařilo se nám uskutečnit rozhovor s dědem Pradědem a Olomouckou Rosničkou. Po zpravodajské práci jsme se nasvačili a vyrazili zpět do hotelu Figura. Tam jsme se pokoušeli o vtipná videa, která jsme do našeho konečného videa raději ani nezařadili. Večer pro nás byla připravena diskotéka, které jsme se moc neúčastnili, protože jsme pracovali na závěrečné videoreportáži. Když jsme zrovna nepracovali, zábavu jsme si obstarali sami.

V pátek ráno jsme odprezentovali práci z právě skončeného pobytu, která se všem velice podařila. Po sbalení jsme se vydali na cestu do Olomouce a těšíme se na další pobyt v projektu Globální svět nás spojuje, tentokrát na Václavově.

Tomáš