Dlouhé Stráně

07.05.2014 19:30

Začátek března byl ve znamení prvního společného setkání v rámci projektu Globální svět nás spojuje.

            Naše sehraná pětice se tedy vydala na tři dny do Koutů nad Desnou, přesněji do hotelu Dlouhé Stráně, abychom společně pracovali na projektu. Nejdříve jsme mysleli především na to, že nebudeme dva dny ve škole a užijeme si spoustu zábavy a legrace. Jenže nakonec to nebylo jen o odpočinku a zábavě.  Poznávali jsme se s dalšími devíti školami z olomouckého kraje a učili jsme se dovednostem v práci s kamerou a zpracováváním videí.

Cesta utekla celkem rychle, pak nás čekalo ubytování v příjemném hotelu a na závěr dne první společné setkání. Zde jsme se všichni představili, něco o sobě a své škole řekli. Náš tým, tj. ZŠ Zeyerova a ZŠ Matějčka se prezentoval už zpracovanou videoreportáží.  

Druhý den byl ve znamení natáčení a soutěžení v netradičních sportovních disciplínách, kterých se zúčastnil i tým vybraných učitelů. Přestože náš Olomoucký mazec neměl zrovna svůj den, náladu nám to nezkazilo. Večer nás čekalo zajímavé povídání s novinářem Zdenkem Zukalem, který provozuje regionální televizi. Jeho vyprávění o tomto nelehkém povolání nás potěšilo a dalo nám spoustu dobrých rad pro naše natáčení a zpracování videí. Poslední den jsme strávili plánováním našeho tématu pro celý projekt, kterým je „Handicapovaní mezi námi“. Rozdělili jsme si úkoly a už se těšili na další akci, která se bude konat na Pradědu. Už se nemůžu dočkat a myslím, že nejsem sama.                                                                                   - nat -